Schotland Informatie Website

Sinds een jaar of tien bezoek ik zo'n tweemaal per jaar Schotland, totaal gemiddeld zo'n vijf weken per jaar en tegen vrienden zeg ik altijd dat ik twee maal per jaar terug naar huis ga, de rest van de tijd ben ik op vakantie in Nederland. Tenminste zo voelt het als ik met de boot naar Hull of New Castle vaar en via een van de mooie grensovergangen Schotland binnen kom, hetzij over de A1 bij Berwick, de A68 bij Carter Bar en ook over de A74 bij Gretna Green. Zodra we de grens over zijn is het anders en voelen we ons thuis, een gevoel wat anderen met ons delen. Gedurende die jaren heb ik veel plaatsen bezocht in Schotland maar veel ook niet, je kunt tenslotte niet alles hebben en er moet ook wat te wensen/dromen overblijven, toch? Van alle plaatsen en streken die ik tot nu toe bezocht heb zijn er een paar die er voor me uit springen, Wester Ross en Argyll inclusief de eilanden van de binnen hebriden en dan met name Islay en Jura.


Eilean Donan Kasteel in de westelijke Hooglanden van Schotland.

Omdat ik van fotografie hou en ook wat met IT heb ben ik een aantal jaar geleden begonnen met een website voor Schotland, destijds genaamd Scotlandview. Het was een plek om informatie te delen met anderen en te laten zien wat een mooi land Schotland is. Dat laatste deed ik dan door middel van de vele foto's die ik genomen heb, het zijn er ondertussen duizenden. Nu is geval dat de Scotlandview website onlangs drastisch gewijzigd is. De layout is compleet op z'n kop gegaan maar ook is de informatie up-to-date gebracht, heb ik veel nieuwe foto's toegevoegd en heb ook hele nieuwe pagina's geschreven van streken die daarvoor niet op de site behandeld werden. Het resultaat is een geheel nieuwe en complete Schotland website met veel praktische informatie en foto's.


De bergen van Wester Ross

Onder de nieuwe pagina's is er een waarin ik schrijf over de typisch Schotse Cultuur en tradities en er is een nieuwe pagina met de jaarlijks terugkerende festivals en dat zijn er nogal wat. Verder heb ik een geheel nieuwe Schotse Foto Galerie gemaakt waarin ondertussen meer dan 150 hoge resolutie foto's te vinden zijn. Ook interessant zijn de pagina's met de kastelen en abdijen in Schotland en een pagina met een aantal toeristische attracties. En verder worden alle streken van Schotland beschreven met vele prachtige foto's. Vanaf de pagina het Schotse vasteland komen alle gebieden van het vasteland aan bod, van de Schotse Hooglanden tot en met Dumfries en Edinburgh. Op de Schotse Eilanden pagina vindt je links naar alle eilanden groepen van Schotland, van de Shetlands in het hoge noorden tot Arran in het zuiden van Schotland. Alle pagina's zijn in het Engels geschreven. Mocht je meer informatie in het Nederlands willen stuur me dan een email en ik beantwoord met plezier jouw vragen. Voor nu veel plezier op de nieuwe website www.scotlandinfo.eu

Islay PicturesIslay Picture Blog

Gebruikersfuncties
Advertentie