Islay Videos op Islay TV

Youtube is een geweldige website en bevat honderden zo niet duizenden videos van Islay. Probleem is echter dat het niet altijd makkelijk is de mooiste videos te vinden. Vanuit mijn eigen ervaring en ook van wat ik van anderen hoor hebben sommigen nogal moeite videos te vinden. Dit komt deels door diegenen die videos op Youtube plaatsen en de verkeerde tags gebruiken om de video te identificeren. Zo kan het voorkomen dat er prachtige videos van Islay op Youtube staan die nauwelijks gevonden worden. Dat is toch zonde! Dat is een van de redenen dat ik een nieuwe website gestart ben waarop ik alleen de allermooiste Islay en Jura videos wil laten zien. Behalve Youtube videos kan ik zelf, en anderen op verzoek, videos plaatsen met een onbeperkte lengte. Zo kent Youtube een limiet van 10 minuten per video maar mijn nieuwe website heeft die limiet niet. Het resultaat is www.islay.tv, een website boordevol prachtige Youtube en andere bijzondere videos van Islay en Jura. Je bent van harte welkom op Islay TV en als je zelf je Islay en Jura videos wilt delen op deze website kun je mij een emailtje sturen. Voor nu wens ik je veel kijkplezier.

Islay Desktop Kalender 2010

Dit jaar heb ik voor de tweede keer de Islay desktop Kalender gemaakt, deze keer echter op verzoek van een aantal trouwe lezers. Extra is een jaarkalender voor 2010 met een mooie afbeelding van Islay voor aan de muur, thuis of op kantoor. Het was niet makkelijk om de passende afbeeldingen bij ieder seizoen te vinden maar ik denk dat ik redelijk geslaagd ben. Het resultaat begint in Januari met een sneeuwbui boven Loch Indaal. Deze bui liet vijf centimeter sneeuw achter maar zoals zo vaak op Islay, het was bijna net zo snel weg als het kwam. In februari zijn de sneeuwklokjes in enorme hoeveelheden aanwezig, getuige de foto. De foto van Maart toont de weg van Port Ellen naar Bowmore, een lange rechte weg gebouwd op de veenlagen, een echte test voor de vering van de auto! De foto van April toont de noordkust van Islay nabij Sanaigmore, een prachtig gebied. Nogmaals naar Bridgend in Mei om de Bluebells te aanschouwen gevolg door een zomerse foto van Port Charlotte. De Juli foto toont de Lagavulin Distillery met een prachtige blauwe achtergrond. De Augustus zon zakt in de zee nabij Portnahaven, de mooiste plek voor een echte Islay zonsondergang en September heeft Machir Bay als onderwerp. In Oktober heb ik een prachtige zonsopkomst gefotografeerd bij Loch Indaal en November laat een deel van de duizenden ganzen zien. December, sneeuw op de heuvels en een eenzaam hert gefotografeerd vanaf de Glen Road.

De Zuidelijke Binnen Hebriden van Schotland

De "Inner Hebrides" is een eilandengroep aan de westkust van Schotland en wordt op z'n Nederlands ook wel Binnen Hebriden genoemd. Tot de Binnen Hebriden behoren onder ander de eilanden Skye, Mull, Rum, Coll, Tiree, Jura, Gigha en Islay. De groep omvat in totaal zo'n zeventig eilanden. In deze groep bestaat nog een (onoffiƫle) indeling en die bestaat uit de noordelijke en zuidelijke Hebriden.

De Zuidelijke Hebriden beginnen bij Mull en omvat de eilanden ten zuiden van de Sound of Mull. De grootste eilanden uit deze groep van vijftig zijn Mull, Coll, Tiree, Islay en Jura. Het gebied waarin deze eilanden zich bevinden behoort to het council van Argyll en Bute en is een van de mooiste streken van Schotland. Het hele gebied heeft een enorme interessante geschiedenis met als belangrijkste voorbeeld het eiland Iona waar Columba in 565 een klooster stichtte (Iona Abbey). Ook Islay heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van deze eilandengroep. Het was vanaf Finlaggan op Islay dat het gehele westen van Schotland bestuurd werd door de "Lords of the Isles". Lees Verder.....

Islay PicturesIslay Picture Blog

Gebruikersfuncties
Advertentie