De Zuidelijke Binnen Hebriden van Schotland

De "Inner Hebrides" is een eilandengroep aan de westkust van Schotland en wordt op z'n Nederlands ook wel Binnen Hebriden genoemd. Tot de Binnen Hebriden behoren onder ander de eilanden Skye, Mull, Rum, Coll, Tiree, Jura, Gigha en Islay. De groep omvat in totaal zo'n zeventig eilanden. In deze groep bestaat nog een (onoffiƫle) indeling en die bestaat uit de noordelijke en zuidelijke Hebriden.

De Zuidelijke Hebriden beginnen bij Mull en omvat de eilanden ten zuiden van de Sound of Mull. De grootste eilanden uit deze groep van vijftig zijn Mull, Coll, Tiree, Islay en Jura. Het gebied waarin deze eilanden zich bevinden behoort to het council van Argyll en Bute en is een van de mooiste streken van Schotland. Het hele gebied heeft een enorme interessante geschiedenis met als belangrijkste voorbeeld het eiland Iona waar Columba in 565 een klooster stichtte (Iona Abbey). Ook Islay heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van deze eilandengroep. Het was vanaf Finlaggan op Islay dat het gehele westen van Schotland bestuurd werd door de "Lords of the Isles". Lees Verder.....

Afgezien van de geschiedenis hebben de zuidelijke hebriden heel veel moois te bieden. Ongerepte natuur, prachtige eilanden en mooie baaien worden afgewisseld door de blauw-groen gekleurde zee met zijn rijke dierenleven. Naast de Islay website ben ik dit jaar begonnen met onderzoek naar alle eilanden in dit gebeid en dat heeft geresulteerd in een nieuwe website genaamd www.southernhebrides.com. Op deze website komen alle belangrijke eilanden aan bod, wordt wat verteld over de geschienis van de eilanden en zijn foto's beschikbaar van de meest afgelegen plekken in dit prachtige gebied.

Andere aspecten die op de nieuwe website behandeld worden zijn toeristische attracties zoals de fraaie tuinen en ook de charter en ferry boten komen aan bod. Aan nieuws, videos, reisverslagen en achtergrond informatie is ook gedacht in de vorm van een weblog genaamd Southern Hebrides Blog. Ik wens je veel plezier met de nieuwe website en wellicht komen we elkaar eens tegen op een van de vele fraaie eilanden in de Zuidelijke Hebriden.


Share It!

Login required to comment
Islay PicturesIslay Picture Blog

Gebruikersfuncties
Advertentie