Met het vliegtuig naar Schotland en Islay

Eerder had ik geschreven over het reizen naar Schotland/Islay met de eigen auto en veerboot vanuit Ijmuiden, Europoort en Hoek van Holland. Uiteraard is dit niet de enige manier om naar Islay te reizen hoewel de meesten hier toch de voorkeur aan geven.

Een goed alternatief is reizen met het vliegtuig maar dit is in eerste instantie tamelijk verwarrend. Dit komt omdat er in Glasgow, vertrekpunt voor de vlucht naar Islay, twee grote vliegvelden zijn: Glasgow International Airport (GIA) en Prestwick International Airport. Vluchten naar Islay vinden alleen plaats vanaf Glasgow International Airport en niet vanaf andere vliegvelden. Dit betekent dat het aanbod qua maatschappijen vanuit Nederland enigzins beperkt is omdat u uiteraard het liefst direct naar Glasgow (GIA) vliegt en vervolgens direct door naar Islay.

Ik zal hieronder alle mogelijkheden op een rijtje zetten, er vanuit gaande dat u vanuit Nederland vertrekt. Het kan namelijk zo uitkomen dat vluchten vanuit Belgiƫ of Duitsland goedkoper zijn en er andere bestemmingen en/of maatschappijen zijn: lees verder....Vanuit Nederland naar Glasgow (GIA) kunt u vliegen met British Midland. British Midland (BMI) biedt vluchten aan vanuit Amsterdam direct naar Glasgow International Aurport (GIA). Voor meer informatie kunt u terecht op hun website. Ook de KLM vliegt vanuit Amsterdam direct op Glasgow (GIA). Op de website van KLM kunt u lezen hoe vaak er gevlogen wordt op Glasgow en wat de kosten zijn. Verderop leest u meer over de vluchten naar Islay.

Een maatschappij als Easyjet vliegt van Amsterdam naar Edinburgh maar niet naar Glasgow, een alternatief kan zijn om met de trein naar Glasgow te rijden en dan met het vliegtuig naar Islay (ILY) te vliegen. Uiteraard kunt u ook in Edinburgh een auto huren en zelfstandig naar Kennacraig rijden, reken op vier uur reistijd, om vervolgens met de veerboot naar Islay te varen. Waarschijnlijk is de vliegreis naar Edinburgh met Easyjet wel een stuk goedkoper dan de andere directe vluchten naar Glasgow (GIA). Uiteraard kan ook op Prestwick gevlogen worden maar dan zult u per trein naar Glasgow International Airport moeten reizen om de vlucht naar Islay te nemen. De reistijd bedraagt ongeveer 45 minuten. Transavia is een maatschappij die regelmatige vluchten onderhoud tussen Amsterdam en Prestwick.

Met het vliegtuig naar Islay: British Airways (BA) vliegt van Glasgow International Airport (GIA) direct naar Islay. Er vinden een paar vluchten per dag plaats en dit kan per dag variƫren. Voor meer informatie over het vluchtschema adviseer ik u de website van BA te raadplegen voor een overzicht van de vluchten naar Islay. Boeken en overige informatie kunt u vinden op de website van British Airways.

Eenmaal op Islay (foto rechtsboven) aangekomen is het redelijk eenvoudig een auto te huren. Het is wel raadzaam dit zo vroeg mogelijk te doen, maar dat spreekt voor zich. Een overzicht van mogelijkheden voor autoverhuur op Islay kunt u vinden in de Travel Sectie op de engelstalige Islayinfo website.

Ik wens u hoe dan ook veel plezier en een goede reis!

Share It!

Login required to comment
Islay PicturesIslay Picture Blog

Gebruikersfuncties
Advertentie