Islay Reis Danny Goovaerts

1ste dag: onze ferry-overtocht werd opgesmukt met een life-boat oefening, waardoor het leek of de overtocht korter was dan anders. Wanneer de witte muren van de distillery’s in zicht kwamen gingen onze harten sneller slaan. We waren eindelijk weer terug in het “beloofde land”. Snel naar Ardbeg voor de weer heerlijke lunch en een babbeltje met Jackie die opgetogen was met de Belgian Chocolates. Daarna de tour en een kleine tasting. Om 15u hadden we afspraak bij Laphroaig waar Emma “de mooiste ogen van Islay” ons een rondleiding gaf en waar we onze intrest en diploma als Friends of Laphroaig in ontvangst namen samen met een paar flessen heerlijke whisky. Nog even naar het Kildalton Cross ( aanraken=we komen terug) , onderweg enkele reeën gezien die ons pad kruisten en waar ons een wondermooie zonsondergang gratis werd geoffreert. Snel naar onze B&B ( Tiree House – jamieson street Bowmore ) en een blij weerzien van onze zeer vriendelijke gastvrouw Rena. Aperitiefje in Duffie’s bar en avondeten ( heerlijke islay pork chops ) in het Lochside Hotel. Moe en voldaan een verdiende nachtrust tegemoet.

Lees verder....

2de dag: ontbijt en weg voor een lange dag Islay. Bij loch Gruinart vogels spotten( miezerig weertje )en dan naar Kilchoman distillery voor een kleine rondleiding. Overheerlijke lunch in Portnahaven in An teigh Seinsse ( haggis in whisky saus en scallops ). Daarna een “Best Tour Ever” met Barbara Mc Ewan eindigend in het warehouse waar we zelf mochten kiezen uit welk vat we een dram wilden. Nog een aperitief bij de onevenaarbare Lucci (Bowmore Hotel) tegenover onze B&B , gevolgd door een Culinaire topper ( NIET TE MISSEN) in An Teigh Osda. ’s Nachts raasde er een storm boven Islay maar dat kon ons niet deren.

3de dag: na regen komt zonneschijn. Eerst op ons bord met een knetterverse kipper. Vandaag is onze Oa & Bowmore dag. Een lange wandeling naar het american monument op Oa , een eerste dram aan de singing sands gevolgd door een VIP tour in Bowmore met een snipverkouden maar vriendelijke manager Eddie Mc Affer, gevolgd door een warehouse-bezoek met de nodige drammetjes. We eindigden met een (weeral heerlijk) diner in Harbour Inn met after dinner dram in de pub waar we her-verbroederden met een zweedse groep die we eerder in Campbeltown waren tegengekomen.

4de dag: ’s ochtends Lagavulin bezocht en een wandeling naar het nabijgelegen Dunyveg castle, ondertussen van mooi weer naar regen en terug prachtig weer gaand. Daarna een lunch in het Bridgend hotel genomen, en een kort bezoek aan Caol Ila en John Mac lellan van Bunnahabhain een bezoekje gebracht en wat gepraat over het harde werken in een distillery en over koetjes en kalfjes. Op de terugweg naar de B&B nog enkele mooie foto’s genomen van de natuur van islay. Ons laatste avondmaal genomen in het Bowmore Hotel, maar dat viel wel wat tegen ( minst goede van onze Islay maaltijden). De avond afgesloten met de opmerkelijke lach van Lucci. ‘sanderendaags de vroege ferry en terug naar huis.

Maar… we’ll be back ..soon. (Feis Ile 2010 ?)

Bedankt Danny voor het plezierige reisverslag. Altijd fijn om te lezen hoe anderen het prachtige eilandje ervaren. Danny heeft meer foto's gemaakt van Islay en Jura die te zien zijn op Photobucket

Share It!

Login required to comment
Islay PicturesIslay Picture Blog

Gebruikersfuncties
Advertentie